Project rebuild TuDelft | Base Consultancy

BK City rebuild TU Delft

Het hoofdgebouw moest grondig gerenoveerd worden om een nieuw onderkomen te kunnen bieden aan de Faculteit Bouwkunde.
Opdrachtgever

TU Delft Faculteit Bouwkunde

Betrokken partijen

G.B. van Hoek, Formabouw, Meesterbouw

Datum

mei 2008 - mei 2009

Werkzaamheden Base Consultancy

  • projectbegeleiding van deelprojecten in BK City
  • project opstellen en bewaken van begroting
  • opstellen en bewaken van de planning
  • contracteren van uitvoerende partijen
  • voorzitten van bouwteamoverleggen met ontwerpende en uitvoerende partijen

Martijn

Projectleider

Na de brand (mei 2008), die het voormalig gebouw van de faculteit Bouwkunde verwoestte werd gekozen voor de Julianalaan als nieuw onderkomen. De TU Delft heeft in korte tijd veel aandacht besteed aan het formeren van een kundige en slagvaardige projectorganisatie.

Het hoofdgebouw moest grondig gerenoveerd worden om een nieuw onderkomen te kunnen bieden aan de faculteit Bouwkunde. Om dit mogelijk te maken zijn alle bestaande installaties weggesloopt, alsmede diverse bouwkundige onderdelen om het herontwerp van de hoofdarchitect(en) mogelijk te maken. Het gehele concept van studenten- als medewerkerruimten is 'flexibiliteit'.
De concepten die vanuit het programmateam in het Programma van Eisen werden verwerkt waren duurzaamheid, innovatie, creativiteit, inspiratie en collectiviteit. Van ateliers tot kantoren, van restaurants tot publieke ruimten, van congresruimte tot bibliotheek. De ambitie was om het faculteitsgebouw van de toekomst in Delft te realiseren…… en snel!

Het ontwerpteam bestond uit 5 architectenbureaus, nl. Braaksma en Roos als coördinerend architect, Fokkema Architecten en Kossmann.deJong Architecten voor het interieur, Octatube voor de serres en MVRDV voor de Berg in de Oost-serre. Dit vergde zowel in de ontwerpoverlegstructuur als op de werkvloer een strakke communicatiediscipline.
Interesse?
bel Martijn
070 30 30 454
Stuur ons een WhatsApp: 06-54 95 65 13