Duurzaamheid Quickscans gebedshuizen gemeente Den Haag - Base Consultancy

Duurzaamheid Quickscans gebedshuizen gemeente Den Haag

Voor 15 gebedshuizen in de gemeente Den Haag stellen wij Quickscans op die duurzame eigenschappen van de gebouwen inventariseren. Vervolgens rapporteren we onze bevindingen en geven advies over eventuele aanpassingen die uitgevoerd kunnen worden.
Opdrachtgever

Gemeente Den Haag

Betrokken partijen

nvt

Datum

2017

Werkzaamheden Base Consultancy

  • Opstellen van Quickscans

Voor 15 gebedshuizen in de gemeente Den Haag stellen wij Quickscans op die duurzame eigenschappen van de gebouwen inventariseren. Na deze inventarisatie rapporteren we onze bevindingen en geven advies over eventuele aanpassingen die uitgevoerd kunnen worden om de energieprestatie van het gebouw te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn HR-glas, LED verlichting, een upgrade van de CV-installatie of waterbesparende maatregelen.

We zijn begonnen met een pilot voor de Al-Hikmah moskee in Den Haag. Tijdens de opname zijn we aangenaam verrast door de maatregelen die de moskee al had genomen, maar ook zeker over de plannen die de moskee nog heeft voor de toekomst. De installaties waren recentelijk vervangen en ook zijn er al een aantal TL-buizen vervangen voor LED verlichting.

Na de pilot is er een bijeenkomst georganiseerd door Initiatives of Change met verschillende gebedshuizen uit Den Haag. Hierbij werden de verschillende gebedshuizen met elkaar in verbinding gezet onder de noemer ‘Geloven in Groen’. Uit deze bijeenkomst volgde 15 gebedshuizen die geïnteresseerd zijn in de Quickscan. Op 6 oktober 2017 hebben we officieel de pilot afgerond en deze overhandigd aan wethouder Joris Wijsmuller van de gemeente Den Haag en de voorzitter van de Al-Hikmah moskee. Tijdens deze officiële overdracht werd ons tevens meegedeeld dat de Al-Hikmah bezig is met een paar aanbevelingen die wij hebben gegeven aan de moskee.
Stuur ons een WhatsApp: 06-54 95 65 13