Project Gates Process Innovation Schiphol | Base Consultancy

Gates Process Innovation Schiphol

Base Consultancy werd gevraagd vanuit de rol als Teammanager een workpackage-voorbereiding te managen voor de Projectmanager van het GPI project.
Opdrachtgever

Schiphol PS

Betrokken partijen

Deerns, 4Building, Cofely, Siemens, VolkerWessels Bouw

Datum

Januari 2015 -2016

Werkzaamheden Base Consultancy

Base Consultancy werd gevraagd vanuit de rol als Teammanager een workpackage-voorbereiding te managen voor de Projectmanager van het GPI project. Dit omvatte: vanaf een opgeleverd Definitief Ontwerp de gate-ontwerpen beheren, beoordelen en begeleiden tot werktekeningen die vervolgens overgedragen kunnen worden aan de uitvoering + financiën, offertes leveranciers beoordelen.

Op 3 juni 2015 vervalt door de oplevering van One-XS de noodzaak voor decentrale security aan de Niet Schengen (NS) gates. Hierdoor zijn (operationele) aanpassingen aan de gates noodzakelijk, omdat de securityapparatuur en het merendeel van de wanden kan worden weggehaald. De wanden op de E-, F- en G-pier kunnen allemaal worden verwijderd. Op de D-pier is dit niet mogelijk, omdat de gatewachtruimten blijven bestaan aangezien deze gates ook vanaf de tweede verdieping voor Schengenvluchten gebruikt worden.
Om de aanpassingen aan de gates mogelijk te maken, is het project Gate Process Innovation (GPI) opgestart. Doelstelling van het project GPI is om zowel een efficiënt boardingproces als een comfortabel wachtgebied te creëren voor de passagier.
Stuur ons een WhatsApp: 06-54 95 65 13