Project 2-onder-1-kapwoning | Base Consultancy

Renovatie monumentale 2-onder-1-kapwoning te Spaarndam

Hoogheemraadschap van Rijnland heeft nog een aantal (voormalige) dienstwoningen in bezit. Het beleid van het Hoogheemraadschap van Rijnland is erop gericht om dienstwoningen na het vrijkomen van verhuur af te stoten middels sloop of verkoop.
Opdrachtgever

Hoogheemraadschap van Rijnland

Betrokken partijen

Konijn Timmerwerken / Funderingstechniek De Coogh

Datum

September 2013 - september 2014

Werkzaamheden Base Consultancy

  •  Projectmanagement
  •  Directievoering
  •  Toezicht
  •  Opstellen werkomschrijvingen
  •  Aanvragen omgevingsvergunningen

Ronald

Adviseur

Voor de opdrachtgever Hoogheemraadschap van Rijnland is Base Consultancy B.V. vanaf de initiatief fase tot en met de nazorgfase betrokken als adviseur bij de renovatie van een monumentale twee-onder-een-kapwoning aan de Pol 48-50 te Spaarndam.
Pol 50 wordt bewoond door een Rijnlands personeelslid met een bindend huurcontract en Pol 48 wordt ‘anti kraak’ bewoond. De twee-onder-een-kapwoningen verkeren in zeer slechte staat van onderhoud. De oude houten fundering is verrot en de woningen zijn aan het verzakken. Om het verzakken tegen te gaan is er in de woning een nieuwe constructieve betonnen begane grondvloer gestort die door middel van incassingen is gekoppeld aan de fundering. Onder de begane grond-vloer zijn nieuwe funderingspalen geperst. Er is voor de methode persen van palen gekozen om trillingen te voorkomen. Na het funderingherstel en het vervangen van de kozijnen in de gevel wordt de woning aan de Pol 48 verkocht.
De woning aan de Pol 50 is aan de binnenzijde geheel gerenoveerd. Na verkoop van de woning aan de Pol 48 wordt ook de buitenzijde van de woning aan de Pol 50 gerenoveerd.
Stuur ons een WhatsApp: 06-54 95 65 13